La Muul on käsil põnevad ajad! Kevadel omandati Soome jäätisetootja Suomen Jäätelö, suve alguses valmis uus tootmisliin ja turule tuldi uute koonusjäätistega ning nüüd on fookuses müügi- ja tootmismahtude suurendamine, et viia ellu La Muu ambitsioon - saada Põhjamaade suurimaks ökojäätisetootjaks.

Plaani on võetud käiguvahetus juhtkonnas – senine tegevjuht ja La Muu üks asutaja Rasmus Rask liigub ettevõtte nõukogusse, et anda teatepulk üle tugeva müügi- ning ekspordikogemusega ettevõtlikule juhile, kes vastutab juhatuse esimehena La Muu kasvuplaanide elluviimise eest. Lisaks tegevjuhile saab La Muu juhatusse kuuluma ka tänane tootmisjuht, kes seisab hea Eesti ja Soome tootmisüksuste ning tootearenduse eest.

La Muu ootab oma meeskonda

JUHTI


kes sobib La Muu väärtuspõhise ja vastutustundliku organisatsiooni kultuuriga.


La Muu juhi persoona on:

  • Eduka kogemusega müügi kasvatamisel, eksportturgudele laienemisel ning müügi – ja ekspordi ettevõtte/äriüksuse juhtimisel, soovitavalt FMCG ärist.
  • Loomult eestvedaja ja elluviija, suudad inimesi kaasata ja protsesse suunata nii, et tulemuseks on tugev tegevusstrateegia.
  • Meeskonna juhtimise kogemusega, oled tagasi- ja edasisidet andev ning õppimiskeskse juhtimisstiiliga.
  • Ettevõtja mõtteviisiga ja kõrge initsiatiiviga meeskonnamängija, genereerid uusi ideid, näed valdkonna arengusuundi ja võimalusi.
  • Perspektiivile ja tulemustele keskenduv, positiivne, alati lahendustele orienteeritud ja avatud muutustele.
  • Suurepärane suhete loomise ja arendamise kogemusega rahvusvahelistel turgudel.
  • Lugupidav ja veenev suhtleja oma sõnumite edastamisel siht- ja huvigruppidele. Tõhus ja innustav läbirääkija, kes valdab äri inglise keelt.


Miks pakkumist kaaluda?

La Muu väärtuspakkumine ettevõtlikule liidrile on väärikas - võimalus panustada ja luua muutust unikaalses, vastutustundlikus, innovatiivses ja kiirelt arenevas äris. Väljakutse on suurendada oluliselt oma toodete müüki eksportturgudel, juhtida ning võimustada oma valdkonna tipptegijaid, olles neile toetavaks ja inspireerivaks partneriks. Viia tugev ja toimiv organisatsioon kvalitatiivselt ja kvantitatiivselt järgmisele arenguastmele, ehitades edasi väärtuspõhist organisatsiooni ja edendades tulemusi saavutavat kultuuri. Vabadus ettevõtte tulevikku kujundada on suur - nõukogu poolt antakse ette strateegilised eesmärgid, kuidas nendeni jõuda, on ettevõtte juhtide kujundada.

Suurepäraste tulemuste korral on juhil võimalus saada ettevõtte osanikuks. Brutopalk on alates 4000 eurot.


Kui Sa tundsid ennast selles rollis ära, anna endast teada ja kandideeri Fontese Talendipangas!


Kandideerimise tähtaeg on 26. juuli 2020.




Soovid lisainfot?

Eva Lelumees
Juhtivkonsultant
eva.lelumees@fontes.ee
Katrin Jermann
katrin.jermann@fontes.ee